Yritysvastuu on tärkeä osa Fazer Food Servicesin toimintaa. Tutustu alta tärkeimpiin osioihimme.

Yritysvastuu on olennainen osa Fazerin menestyksekästä toimintaa ja identiteettiä, ja se vaikuttaa kaikkeen yrityksen liiketoimintaan. Pyrimme harjoittamaan kaikkea päivittäistä toimintaamme vastuullisella tavalla.

PAINOPISTEEMME


Fazerin koko organisaatiolle valituista yritysvastuun viidestä strategisesta osa-alueesta Fazer Food Services painottaa neljää pääaloitetta.

RUOKAJÄTTEEN VÄHENTÄMINEN
Ruokajätteen vähentäminen 10 grammalla annosta kohti, 5 g keittiössä ja 5 g asiakasta kohti, vastaa noin 1 000 tonnin säästöä ruokajätteen määrässä vuositasolla. Koulutamme henkilökuntaamme koskien eri toiminnoissamme syntyvän jätteen määrää ja jätetyyppejä. Pyrimme myös lisäämään asiakkaidemme tietoisuutta jätemääristä kampanjoiden ja annostelun avulla.

KASVISTEN OSUUDEN LISÄÄMINEN
Lihan kulutuksen vähentäminen ja kasvisten syönnin lisääminen on hyväksi ihmisille ja maapallolle. Kehitämme uusia ja paremmin satokautta noudattelevia reseptejä, lisäämme kasvistarjontaa ravintoloissamme ja koulutamme ravintoloidemme kokkeja kasviruoan valmistuksessa. Olemme myös laatineet kasviskeittokirjan, jonka tarkoituksena on lisätä kuluttajien tietoisuutta kasvisruoasta.

TYÖTURVALLISUUDEN TEHOSTAMINEN
Pyrimme tekemään työympäristöstämme sellaisen, jossa ei tapahdu tapaturmia. Laadimme työturvallisuusoppaita ja muuta materiaalia ja teemme turvallisuusriskien arviointia kaikkien työntekijöiden osalta. Kaikista tapaturmista ilmoitetaan välittömästi ja ne tutkitaan laaditun toimintakäytännön mukaisesti. Tutkinnan tuloksista kerrotaan kuukausiraporteissa.

HANKINTOJEN TEKEMINEN VASTUULLISESTI
Pyrimme tarjoamaan tuotteissamme ja palveluissamme vastuullisia vaihtoehtoja asettamalla tavoitteita ja parantamalla vastuutamme raaka-aineiden hankinnassa. Lisäämme kestävien liha- ja kalatuotteiden ja kasvisten käyttöä sekä tuemme kestäviin valintoihin kannustavia paikallisia ympäristöohjelmia ja WWF:n ohjeita. Lisäämme myös luomuraaka-aineiden käyttöä tuotevalikoimassamme.