”Hovimestari on ammattijuhlajärjestäjä, jonka tehtävänä on määrittää juhlalle askelmerkit.”

Hovimestari on monitaitoinen asiakaspalvelija, joka varmistaa, että juhla etenee sujuvasti ja kaikki juhlajärjestelyt toteutuvat sovitulla tavalla. ”Hovimestari on ammattijuhlajärjestäjä, jonka tehtävänä on määrittää juhlalle askelmerkit”, kertoo ravintola Kadetin hovimestari Jyrki Kemppainen. 

Juhlien suunnittelussa hovimestarilla on tärkeä rooli

Juhlasuunnittelu alkaa budjettiraamin hahmottamisesta yhteistyössä asiakkaan kanssa. ”Näin vältytään yllätyksiltä, ja molemmille osapuolille muodostuu selkeä näkemys, minkälaisen juhlan budjetti kattaa”, kertoo Kemppainen. Suunnittelu jatkuu juhlapäivän, ajankohdan ja tarjoilun päättämisellä. Maistuva ruoka on tärkeä osa juhlaa ja ruokatarjoiluun paneudutaan huolella. Suurelle vierailijajoukolle sopii erinomaisesti buffet-tarjoilu. Buffet-pöydän tarjoilupisteet nopeuttavat ruokien ottamista, ja tarjoilu pysyy sujuvana. ”Arvokkaampiin tilaisuuksiin sopiva pöytiintarjoilu on elämys itsessään. Se on näyttävä tarjoilumuoto, joka toki sitoo henkilötyövoimaa buffet-tarjoilua enemmän”, Kemppainen tähdentää.

Ammattijuhlajärjestäjän käsiin voi jättää vaativammankin juhlan järjestelyt

”Asiakas voi luottaa siihen, että hovimestari kantaa juhlan kokonaisvastuun ja isännät voivat keskittyä juhlanviettoon ja vieraisiin”, vakuuttaa Kemppainen. Hovimestarin ammattitaidolla juhliin syntyvät kauniit kattaukset, valikoituvat tyylikkäät lautasliinamallit ja tyyliin sopivat pöytäkoristeet, kuten kukka-asetelmat ja kynttilät. ”Asiakkailla on aina mahdollisuus tulla tutustumaan juhlapaikkaan etukäteen. Näin juhlaisännät pääsevät aistimaan juhlapaikan ilmapiirin, näkemään sisustuksen ja tilan tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet”, Kemppainen muistuttaa.

Kadetissa järjestetään laadukkaita yritystilaisuuksia ja perhejuhlia jatkuvasti. ”Toteutamme paljon juhlia, joissa tarjoillaan ruokaa, mutta myös kahvipöytätarjoilu on erittäin suosittu tarjoilumuoto. Yhteistä näille molemmille on, että kuohuva tervetuliais- tai onnittelujuoma tilaisuuden alkuun on tullut jäädäkseen. Huomattavaa on myös se, että alkoholittomien kuohujuomien valikoima on lisääntynyt ja niitä toivotaan tarjoiltaviksi. Skoolaamisesta on muodostunut jo oma, kaikkia ilahduttava ohjelmanumeronsa”, kertoo Kemppainen.

”Hovimestarin tehtävää voidaan sanoa kutsumusammatiksi. Koen, että olen etuoikeutettu saadessani olla mukana asiakkaiden juhlahetkissä. Onnistunut tilaisuus on minulle ja koko henkilökunnalle kunnia-asia. Innostavinta tässä työssä on se, että voi jakaa juhlailon asiakkaiden kanssa”, hehkuttaa Kemppainen. Hyvin hoidettuja ja onnistuneita tilaisuuksia seuraa kauas kuuluva ”viidakkorumpu”. Sen rummun hyvää kertovan kuminan Kemppainen haluaa kantavan kauas.